European Team Shield 2020

Фурор за нашите национали на Европейското отборно първенство в Правец

Европейски щит и златни медали за женския национален отбор на България в таз годишното издание на Европейското отборно първенство (European Team Shield). Момичетата показа страхотна игра и здрави нерви през цялата надпревара. С добрата игра на Маги, Софи, Вики и Вики и двете чисти победи с 3:0 над Украйна и Румъния се оказаха ключови в крайното подреждане. В последния ден нашите момичета се изправиха срещу миналогодишния шампион Полша. Трябва да отбележим, че средния хендикап на полякините бе +2.2! Вики Пеловска и Вики Георгиева показаха страхотна игра, но опитните полякини затвориха първия мач с резултат 6&5. В сингъл мачовете Софи водеше до последно с 1, но страхотен пътинг от фринджа за бърди на последната дупка спаси мача за Полша. В последния сингъл Маги Борисова показа стабилна игра и с победа една дупка преди края донесе равенството в битката с Полша, с което и златните медали.

На крачка от щита бе и отборът на Ryan Staykov​, Денис, Любо и Крис, които показаха страхотна игра и грабнаха сребърните медали при мъжете. С отлична игра Денис Стайков даде ранна преднина за момчетата с победа след 14та дупка. В другият сингъл двубой Райан Стайков загуби на 16та дупка и всичко остана да се реши от форсъм мача. Поляците започнаха последната дупка с преднина, а нов невероятен пътинг подпечата победа за Полша при мъжете.

За първи път името на страната ни ще влезе в историята на турнира и ще бъде гравирано на един от малките щитове на трофея при жените. Благодарим на техните треньори Скот Голди и Stanko Marinov за всеотдадеността и редовните тренировки с тима и стискаме палци за още славни моменти на международната голф сцена.

http://www.ega-golf.ch/livescoring?fbclid=IwAR3g4MFaNymkb-kl_j8QO7gT6hgemWukhh2HczqoyqH7FubHnSAeJwBqHGQ