Европейско отборно първенство за мъже и жени - Team Shield 2018

В голф клуб "Ривърсайд" в Загреб стартира Европейския отборен шампионат Team Shield за мъже и за жени.
Четирима играчи от отбор ще представляват страната си в отделните етапи на турнира - първи квалификационен ден във формат строук плей ( игра на удари) и груповите фази във формат мачплей.

При мъжете тази година участват 13 отбора, като България е представлявана от националите ни Владислав Маринов, Райан Стайков, Димитър Савов и Александър Абрашев. Нашите момчета играха отлично през днешния ден и заеха петото място в квалификацията, което им дава шанс да атакуват първото място през останалите дни.
Пръв в квалификацията е отбора на домакините с общ резултат от +1, следвани от вице шампионите от Гърция с +9.

В Мач плей дните нашите момчета се изправиха през първия ден срещу отбора на Унгария. За съжаление загубиха с 2 на 1 мача и това моментално ги лиши от шанса да попаднат в тройката за първото място. През втория ден потърпяха поражение от отбора на Литва, което остави нашите момчета да играят с отбора на Кипър през последния ден, за да не останат последни в класацията.
В третия ден нашите момчета взеха победата и завършиха седми на таз годишния Европейски шампионат - Team Shield.

Цялата драма на турнира при мъжете може да проследите ТУК.

При дамите тази година участват 10 отбора. Нашият отбор е представляван от Ивана Симеонова, София Селдемирова, Стефани Скоканска и Маги Борисова. След квалификационния кръг момичетата ни заеха 7мо място с общ отборен резултат от +25. Първи са отбора на дамите от Полша с +15, следвани от тима на Латвия с + 17. За съжаление нашите момичета изгубиха шанса да играят за медалите и останаха да се състезават във втората дивизия на турнира. Там след 3те дни момичетата ни взеха две победи и с една загуба по брой спечелени места оглавиха 1то място на 2та дивизия, но си тръгнаха с празни ръце от турнира.
Турнирът бе първия голям турнир за националите ни Александър Абрашев и Магдалена Борисова, което е една крачка напред за тях към големите турнирни успехи.


Резултатите на дамите може да проследите ТУК.