Раян Стайков със златна победа и място в световната ранглиста

Националният ни съзтезател Раян Стайков спечели четвъртото издание на Открития шампионат за млaдежи и девойки на Гърция и така след другите ни състезатели, Асен Михайлов и Владислав Маринов, Раян се превърна в третия българин попаднал в Световната ранг листа. Той и брат му Денис Стайков взеха участие в турнира, който се проведе от 28 до 30 август на голф игрището на голф клуб "Глифада". След 3 невероятни дни Раян завърши на първо място с 216 удара или с 14 удара пред втория в класирането. Денис завърши на 10то място, но невероятната игра и на двамата им донесе още една награда - "Купата на нациите", сформирана на база най-добрите резултати на играчите от различни страни.

Ние от Приятели на българския голф бихме искали да благодарим и на техните треньори - Скот Голди и Станко Маринов за отличната подготовка и голямото желание, което влагат в работата си и да им пожелаем да се радват на още много успехи на младите ни таланти!

Поздравления още веднъж за Денис и Раян за отдадеността и отговорността, която проявяват към играта и подготовката си и да им пожелаем още много успех и за вбъдеще!