Скот Голди е новият треньор на националния ни отбор

Бихме желали да ви представим Скот Голди като нов член на треньорския екип на българския национален отбор по голф. Скот ще работи съвместно със Станко Маринов за обучението на отбора и за развитието на детския голф.

Скот Голди идва от "Дома на голфа" – Шотландия. Голф професионалист, сертифициран клас AAT PGA, и специалист по НЛП психология. Започва да играе голф на 7-годишна възраст, а на 18 вече е PGA Golf Professional.
Скот започва своята треньорска кариера под ръководството на голф треньор номер едно в Шотландия Боб Торънс, работил с редица звезди от Европейската верига като Падрейг Харингтън и Иън Ууснам.
Занимава се с голф повече от 30 години и успешно обучава хора от всички нива – от абсолютно начинаещи до изявени професионалисти. Има богат треньорски опит в различни краища на света – в Шотландия, Сингапур, Малайзия, Тайланд, Финландия, Германия и Швейцария. Негови ученици жънат успехи на клубно и национално ниво.
В своята богата и разнообразна треньорска кариера Скот е обучавал и няколко играчи от Азиатската верига. Трима от неговите ученици успешно завършват курса за PGA Golf Professionals.
Скот вярва, че всеки голфър може да подобри играта си и вижда потенциал във всеки, на когото преподава. Категоричен е, че всеки може да направи необходимите промени в играта си, били те технически, физически или ментални.
Последните четири сезона Скот прекарва в "Пирин голф клуб", много харесва страната ни и се надява скоро да завърши обучението си по българския. Освен английски, Скот говори свободно немски език.