София Селдемирова с рекорд на турнира ANNIKA Invitational Europe

"Приятели на Българския голф" спонсорира участието на София Селдемирова в един от най-престижните турнири за жени - ANNIKA Invitational Europe. Нашата национална състезателка показа великолепна игра и се класира на пето място от 78 жени.Този успех изкачи София в топ 50 на Европейската ранглиста за девойки до 18 г.!
“Турнирът ANNIKA Invitational Europe е най-престижното състезание в Европа за девойки до 18 години. Основан е от най-успешната голф състезателка за всички времена Аника Сьоренстам. Всяка година най-добрите 78 девойки (според Световната ранглиста за аматьори) получават покана за участие.
След турнира София коментира:
"Във втория кръг от състезанието играх с 65 удара, с което повторих личния си рекорд, направих огромен скок в таблицата и завърших деня на трето място. Във финалния кръг играх добре (73 удара) и в крайното класиране заех пето място, на три удара от победителката. Откровено мога да заявя, че за мен това е най-големият голф успех до момента. Получих и награда лично от Аника Сьоренствам за Най-добър кръг в турнира. Името ми ще бъде изписано на почетно табло в клъбхауса с новия рекорд на игрището – 65 удара.”