Стартира световния отборен шампионат WATC 2018

Стартира най-големия и дългоочакван турнир от календара на националния ни отбор - Световното отборно първенство за мъже (WATC) известно още, като Eisenhower Trophy.

Капитан Денис и треньорът на отбора - Скот Голди са в голф клуб Картон Хаус в Ирландия, заедно с нашите момчета - Владислав Маринов, Райън Стайков и Димитър Савов. Те ще премерят сили срещу останалите 71 отбора от целия свят.

Световното отборно първенство е един от най-големите и дългоочаквани турнири от света на аматьорския голф. То събира елита на аматьорския голф веднъж на две години,  като много от играчите защитавали цветовете на националните си формации, са и звезди в професионалния голф и идолите на много поколения. От далечната 1958, когато капитан на американския отбор е аматьор на име Роберт Тайър Джоунс Джуниър, по познат като Боби Джоунс, през  легендите Джак Никлаус, Бен Креншоу, Колин Монтгомъри, Хосе Мариа Олазабъл, Ник Фалдо, до настоящите звезди Фил Микълсън, Тайгър Уудс, Серхио Гарсия, Люк Доналд, Рори Макилрой, Франческо Молинари, Адам Скот и разбира се младите остриета Джордан Спийт, Джъстин Томас, Джон Рам, Камерън Смит, Брайсън Дешамбоу, турнира е последната крачка и изпитание за нивото на играчите поели по пътя на професионалния голф.

Тази година домакините от Ирландия ще посрещнат всички състезатели на две от най-популярните голф игрища в страната - О'Мейра и Монтгомъри в открития през 2006 голф комплекс Картън Хаус. Земята на която е построен комплексът е с богата история и е била някога притежание на фамилията Фитджералд. Самото име на комплекса "Картън" е древно ирландско име, което произлиза от "Baile an Cairthe" или в превод Земята на стълбовидните камъни.

През 2020 година домакин ще бъде Хонк Конг, на известните игрища Клиъруотър Бей Голф енд Кънтри Клуб и Хонг Конг Голф Клуб. Турнирът ще се проведе малко след приключването на Олимпийските игри в Токио.
Нека пожелаем успех на нашите момчета и да стискаме палци да оставят голям отпечатък на този невероятен турнир и да прославят страната ни.


Резултатите от турнира може да проследите на официалният сайт:
https://www.igfgolf.org/watc/watc-2018/eisenhower-trophy-scoring/