Втори турнир “Приятели на българския голф”

Над 50 000 лева за развитието на Младежкия национален отбор по голф бяха събрани на втория благотворителен търг и гала вечеря “Приятели на българския голф”. В събитието, което се проведе в Голф клуб “Св. София”, се включиха над 100 играчи, бизнесмени, родители на подрастващи голфъри, спонсори. Благотворителният ден, организиран от сдружение “Приятели на българския голф” за втора поредна година, започна с турнир за 70 души във формат скрамбъл в отбори по четирима. Щедрите награди и значимата кауза мотивираха голфърите да вземат участие в състезанието и да дарят таксите за игра на младите национали.

На първо място се класира тимът на Мариан Колев, Николай, Колев, Васил Борисов и Димитър Николов с 55 удара – те заслужиха ваучери за две нощувки в Апартхотел Лъки Банско. Подгласниците им – семейство Янаки, Христо, Йордан и Радка Янакиеви (57 удара) получиха по една безплатна игра в “Тракийски скали”, а заелите третото място със същия резултат Николай Пенев, Виолета Пенева, Германа Иванова и Иван Иванов си тръгнаха с магнум бутилки Four Friends.
Грос наградата стана притежание на Олег Чернев, Александър Абрашев, Юли Ботев и Емил Ботев.
Най-дълъг удар при дамите направи Магдалена Борисова, а при мъжете – Янаки Янакиев.
Наградата за Най-близо до флага отиде при Николай Пенев. Шампанско Taittinger, вечеря, приготвена лично от шеф Виктор Ангелов, вино от Four Friends и изпълнения на групи Бон Бон и Латида превърнаха вечерта в истински празник.
Водещ на благотворителния търг в подкрепа на младите национали бе Васил Василев-Зуека, а предложените голф артикули предизвикаха много емоции и обрати в наддаването.
Вечерта завърши със състезания за Най-дълъг удар и Най-близо до флага от терасата на ресторанта, победителите в които бяха изненадани с бутилки Taittinger и слушалки от основния спонсор Мтел.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА